Zwanger-fit

Afdrukken
PDF

Over een aantal weken zal ik weer starten met een nieuwe groep Zwanger en Fit, december 2014 begint de eerste les. Deze groep dames zijn uitgerekend volgend voorjaar.

Ben je momenteel zwanger en wil je meer informatie? Neem dan direkt contact met mij op! Gr. Alanda 0524-534919

De allereerste educatieve groepsfitnesscursus speciaal voor zwangere vrouwen!

 

 • Educatie over zwangerschap en bevalling
 • Aangepaste fitness
 • Gezonde voeding

 

FIT & GEZOND

ROND DE ZWANGERSCHAP!

 

Wat houdt Zwanger&Fit in?

Zwanger&Fit is een leuke, sportieve en eigentijdse manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in shape te komen na de bevalling. Als moderne zwangere vrouw wil je natuurlijk niet meer dan nodig in gewicht aankomen en op een aangepast niveau blijven sporten. Het is aangetoond dat zwangere vrouwen die aan fitness doen zich fijner voelen, een makkelijkere bevalling hebben en minder overgewicht hebben na de bevalling. Daarnaast is het ook gezond voor je baby. Echter dient het sporten wel plaats te vinden op een verantwoorde en aangepaste wijze. Zwanger&Fit is een therapeutisch verantwoorde cursus dat bestaan uit aangepaste fitness, voorbereidende oefeningen op de bevalling (weeën opvangen, ademhalings- en perstechnieken) en gericht educatie.

 

Voor wie is Zwanger&Fit?

De Zwanger&Fit cursus is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling. Je hoeft niet persé sportief te zijn om te kunnen deelnemen aan de cursus. Het maakt ook niet uit of het de eerste of tweede bevalling is. De cursus is ook bijzonder geschikt voor vrouwen met rug- en bekkenklachten omdat er ruim aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Verder komen onderwerpen aan de orde zoals houding, stabiliteit en hoe je moet tillen en gaan staan.

 

 

Waarom is Zwanger&Fit zo uniek?

Een fitnessprogramma speciaal voor zwangere vrouwen is al uniek, maar nieuw is de combinatie van educatieve lessen met fitness. Zwanger&Fit is gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: Voeding, Educatie en Training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd. De onderwerpen van de educatieve les zijn bijvoorbeeld ademhalingstechnieken (‘hijgen en puffen”), perstechnieken en pershoudingen en hoe weeën op te vangen. Je krijgt vervolgens oefeningen die direct hierop aansluiten. Natuurlijk komt ook gezonde voeding aan de orde. De training bestaat uit een combinatie van fitness en therapeutische oefeningen. De cursus is actief, educatief en gezellig. De lessen worden gegeven door instructeurs die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd. De opleiding is geaccrediteerd door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

 

Hoelang duurt de Zwanger&Fit cursus?

De cursus zelf duurt vijftien lessen waarvan negen lessen (Zwanger&Fit) voor de bevalling en zes lessen (Bevallen&Fit) na de bevalling. Tijdens de cursus krijg je wekelijks een educatieve les en aansluitend wordt er, onder begeleiding, in groepsverband gesport. Je kunt daarnaast desgewenst nog één of twee keer per week zelfstandig sporten.

 

Wat zijn effecten van Zwanger&Fit?

De vele deelnemers van de Zwanger&Fit cursussen die jou voor gingen, zijn heel enthousiast. Uit de Zwanger&Fit Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers in vergelijking met andere zwangere vrouwen:

 • Fitter zijn
 • Zich fijner en zekerder voelen
 • Minder angst hebben voor de bevalling
 • Minder rug- en bekkenklachten hebben
 • Een gezondere bloeddruk hebben
 • Minder vaak zwangerschapsdiabetes hebben
 • Gezonder en bewuster (zijn gaan) eten
 • Meer energie hebben
 • Minder depressief zijn (ook na de bevalling)
 • Minder last hebben van ongewenst urineverlies

Eerder op hun oude gewicht zijn na de bevalling.

Zwanger en fit

 

Voorjaar

Actie!

Jeugd All-in vanaf € 18,75,-*
Volwassen All-in vanaf € 22,95*
Familie abonnement € 75,- All-in per maand


incl. zonnebank douches 
Live Groepslessen fitness
* Meest genomen abonnement

Booty Builder!

Gesubsidieerd sporten!